• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Шановні батьки!
Опубліковано 11 травня 2021 року о 13:43

З метою реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні до 2024 року, постановою Кабінета Міністрів України від 11.11.2020 №1105 визначено, що у темний час доби та в умовах недостатньої видимості ПІШОХОДИ МАЮТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ СВІТЛОПОВЕРТАЛЬНІ ЕЛЕМЕНТИ АБО БУТИ В ОДЯЗІ, ЯКИЙ МАЄ ТАКІ ЕЛЕМЕНТИ.

Можливість аварії зменшується у 6-8 разів.

За несприятливих погодних умов у такому одязі, ЛЮДИНУ БУДЕ ПОМІТНО НА ВІДСТАНІ 130 -150 МЕТРІВ, в той час, як людину у темному одязі лише на 25-50 метрів.

СВІТЛОПОВЕРТАЛЬНІ ЕЛЕМЕНТИ Є ЕФЕКТИВНИМ ЗАСОБОМ ПІДВИЩЕННЯ БЕЗПЕКИ РУХУ.

Тому, просимо забезпечити дотримання правил дорожнього руху вашими дітьми, зокрема необхідність носіння ними світлоповертальних елементів у темний час доби.

Флікерів багато не буває: чим більше їх на дитині, тим краще. Зважаючи на те, що перехрестя є аварійно-небезпечними ділянками, двостороннє розміщення світловідбивачів робить пішохода помітним для водіїв автомобілів, що рухаються в різних напрямках.

Світловідбивач – флуоресцентна смужка на одязі, симпатична прикраса , підвіска на шию й багато чого іншого. Яскравий, веселий дизайн прийдеться до смаку кожній дитині, що із задоволенням буде носити його. Флікер -дрібничка, що може бути предметом для колекціонування й обміну. Будь-яка дитина буде рада одержати в подарунок такий сувенір!

Хотілося б підкреслити, що світловідбивач для пішохода – не просто атрибут особистої безпеки, але й лакмусовий папірець загальної культури, дисциплінованого, цивілізованого поводження на дорозі.

Радимо батькам дітей  одягати дітей у яскравий одяг, який здалека видно на дорозі, додаючи до нього декілька флікерів. І обов’язково нагадати дітям правила переходу дороги!