• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Казковий грудень в ДНЗ №1 «Малятко»
Опубліковано 21 грудня 2021 року о 14:18

Грудень – це перший місяць зими, який дарує дітям і дорослим низку чудових, веселих і казкових свят. Створивши власноруч гарний та сучасний адвент –  календар, майже  щодня вихованці ДНЗ № 1 « Малятко», під керівництвом вихователів мандрують стежками свят, відроджуючи усе найкраще та найдорожче, що є у нашого народу, – це його традиції.

Так 6 грудня, в день рукавички, у цікавій та доступній формі вихователь Ковтун Наталія  поглибила знання дітей про цей сезонний елемент одягу. Діти з цікавістю розглядали, порівнювали та малювали різні види рукавичок. Під девізом « А хустка в нас завжди була в пошані…» 7 грудня  відбулося  інтегроване заняття до Всесвітнього дня української хустки. Діти переконалися, що з давніх-давен хустка була, є і буде оберегом, символом краси та любові. Дівчатка групи підтримали флешмоб « Зроби фото з хусткою».

А ось 15 грудня діти разом з вихователем влаштували справжнє чаювання з нагоди Міжнародного дня чаю.  Малята дізналися цікаві факти про найпопулярніший напій на Землі, спробували заварити та скуштувати запашного карпатського чайку.

З давніх -давен славилася Україна таким звичаєм , як ворожіння на Андрія. Ця давня традиція- прекрасний витвір людської фантазії, призабутої сьогодні. Нехай оживе одна із сторінок нашої історії.

Доки хлопці розповідають небилиці і жартують, а дівчата гадають:

Святий Андрію,

Маю на тебе надію:

Дай, щоб свічечка горіла

І щастя була надія!

Наша свічечка горить- добру долю нам судить,

Півник весело киває- гарну долю нам бажає!

Вихованці ДНЗ ”  Малятко” весело і змістовно проводять час. І хоча на вулиці ще немає снігу та наші малюки залюбки знайомлються з зимовими видами спорту на занятті з фізичного розвитку ,адже як говорить народна мудрість:”У здоровому тілі -здоровий дух”!

Вже традиційно у  святкові передноворічні дні проходить виставка новорічних поробок «Зимові фантазії», на якій у всіх зимовій красі представлено розмаїття новорічних прикрас та композицій. Вироби для виставки готували батьки разом зі своїми малюками, втілюючи свої задуми у новорічних композиціях. Кожна робота неповторна та особлива, адже автор завжди залишає в ній частинку своєї душі, свою мрію, своє бачення новорічної казки. Вражає  творчість, фантазія, різноманіття матеріалів, з яких були виготовлені новорічні прикраси.

Які тільки чудеса вміють створювати батьки! І ялинкові іграшки, і веселі сніговики, і різдвяні віночки, і зимові будиночки, і ялиночки, і навіть символи року… Всього не перелічити! Але головне, що вся ця пишність, що переносить нас в чудову новорічну казку, виконана руками вихованців та їх батьків!

Попереду ще багато незвичайних свят, то ж педагоги закладу планують  з радістю розширювати та поглиблювати знання своїм діткам, щоб малята із задоволенням занурювалися у казковий світ нових знань, нових емоцій, нових знайомств.

Підготували вихователь ДНЗ №1 «Малятко»  Наталія Ковтун та Юлія Боряк

На фото вихованці  групи «Дзвіночки»,«Волошка», «Сонечко»