• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Заходи до Дня Соборності України в Заводському ліцеї №1
Опубліковано 27 січня 2023 року о 14:30

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики.

22 січня 1918 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991 року відбулося її відновлення.

До Дня Соборності України у бібліотеці Заводського ліцею №1 з учнями 11 класу було організовано та проведено засідання круглого столу «На шляху до Соборності України». Метою засідання було поглибити знання учнів з основних державо творчих подій становлення незалежної України, основними засадами демократичного та суспільного ладу України, її досягненнями за останні роки; розвивати в учнів почуття гордості за славне минуле рідного народу, національної самосвідомості та громадянської активності; формувати його особисту відповідальність за долю своєї держави та українського народу; наставляти на зміцнення єдності і дружби всіх народів, що проживають на території України; виховувати патріота, який знає і поважає традиції свого народу, трудівника, люблячого свою землю, громадянина, готового захищати свою Батьківщину; прагнення примножувати своєю працею здобутки українського народу. Учні по черзі виступали, висловлюючи свої повідомлення про історичні часи 1917-1921 роки, зачитували вірші про Україну. Наприкінці заходу учні зробили висновок, що Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.

У всіх класах ліцею  пройшли тематичні заходи до Дня Соборності України, цікаві та змістовні класні години, дайджести, квести.   П’ятикласники взяли участь у фотоквесті «Моя Україна» та щодня виконували цікаві завдання, фотографували  свої  творчі роботи, створені  в прагненні до однієї мети – нашої перемоги! Для учнів Заводського ліцею №1 22 січня є важливою датою, як і для всіх українців. Адже  це нагадування про те, що усі ми – єдиний народ, який не можуть розділити ні кордони, ні межі, ні погляди. Тож єднаймося заради миру в  нашій країні та добробуту. Соборність – мета Перемоги! Все буде Україна!