• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Етно-забава “Як Зима з Весною на Стрітення зустрічалися”
Опубліковано 27 лютого 2023 року о 15:30

За вікном ще зима, а в Бодаквянській гімназії вже відчувається перший подих весни, адже Ярошенко Юлія Володимирівна разом із учнями 1-5 класів зустрічають Стрітення Господнє.

Свято Стрітення – релігійне та відзначають його в пам’ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після народження.

За народними повір’ями цього дня Зима зустрічається з Весною, щоб вирішити, яка з них сильніша та вирішити чи буде вже  сонечко яскраво землю зігрівати, а чи буде ще мороз та хурделиця панувати. Тому, саме ці дві красуні завітали до етно- оселі та влаштували справжній батл.

Протягом всього заходу учні були активними учасниками, адже старанно готувалися: вчили вірші, пісні, які з радістю презентували нашим гостям. Сподобалося всім грати в народні забави “Дзвіночок”, “В річку, гоп!”, “Подоляночка”, “Зимова забава”.

 Красуня Веснонька обіцяла якнайшвидше вступити в свої права та принесла для дітей печиво ,”жайворонки”, які за повір’ям приносять на своїх крилах ключі,якими Зиму замикають, а Весну відмикають.

Свято закінчилося  побажанням теплої ПЕРЕМОЖНОЇ весни для України!