• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
За здоровий спосіб життя
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 13:42

15 лютого в рамках місячника «За здоровий спосіб життя» учні 2 класу Заводського ліцею N2  разом з класним керівником Світланою МИНЕЦЬ  провели годину спілкування «Що означає вести здоровий спосіб життя».  

 Під час проведення заходу діти ознайомилися з поняттям  «здоров’я», склали «асоціативний кущ здоров’я», розмірковували над тим, як слід поводитися людині, яка прагне зберігати своє здоров’я і що потрібно робити, щоб дотримуватися правил його збереження. Різноманітні дидактичні ігри: «складання Т-таблиці», «доміно режиму дня», «руханка для здорового сну»,     «переплутані логічні ланцюжки», «мозковий штурм», «крісло автора», «робота у групах із логічним завданням», «вірю – не вірю», «займи позицію», «поетична сторінка» дали можливість усвідомити кожній дитині, що збереження здоров’я залежить від них самих.

  Як підсумок спілкування було створення «віночка здоров’я».Діти запам’ятали, щоб бути здоровим потрібно займатися спортом, відмовитися від шкідливих звичок, позитивно мислити, раціонально харчуватися, дотримуватися режиму дня і повноцінно відпочивати під час сну.

У 4-Б класі Заводського ліцею №2 було проведено тренінг «Корисні та шкідливі звички». (Класний керівник Кісенко Н.І.). 

Захід розпочався із захопливого дійства Нечупари та Здоров’ятка, що допомогло учням усвідомити різницю між корисними й шкідливими звичками. Свідоме ставлення до власного здоров’я діти прорекламували, подорожуючи містами Природи, Книги,Праці, Музики, Гігієни, Спорту. Працюючи в парах і групах, учні із «розсипаних» слів складали прислів’я про здоров’я, на пелюстках квіточки писали ознаки здорової людини. Відмінні знання про корисні й шкідливі звички діти продемонстрували під час  брейн-рингу. З натхненням четвертокласники інсценізували казку, брали участь в дидактичних іграх: «Дешифрувальник», «Банани», «Фішбоун», «Мозкова атака «Карусель»»,  «Абетковий суп», які сприяли усвідомленню учнями необхідності формування корисних звичок. Як підсумок заходу, учні заспівали «Пісню про добро». Весело і пізнавальної пройшов тренінг.По закінченню діти смакували корисним м’ятним чаєм.