• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Цікаві дослідження
Опубліковано 6 березня 2023 року о 09:37

Сьогодні фізика користується великим  авторитет серед інших наук, який здебільшого зумовлений науково-технічним та інформаційно-комунікаційним розвитком людства.

Щоб дати відповідь на запитання – що дала фізика людству, достатньо подивитися навколо. Кожного дня ми користуємося  численними електроприладами для зручного приготування їжі, прибирання та проведення робочого дня.  А чи замислюємось ми над тим звідки береться електрична енергія, що є джерелами електричного струму?

Чи можливо маючи лише лимони , яблука або картоплю засвітити ламочку?

З чого складається ліхтарик? Яке з’єднання у люстрі ?

Відповіді на ці питання знаходили учні 8 класу Бодаквянської гімназії Заводської міської ради на уроці фізики під час вивчення теми: «Джерела електричного струму. Електричне коло та його елементи».

Діти разом з учителем Іванись Мариною Анатоліївною за допомогою тестера визначили напругу, що виникає між двома електродами в різних овочах.

Також учні досліджували послідовне і паралельне з’єднання електричних ламп за допомогою набору  Іонтеля, електронного конструктора «ЗНАТОК»(діодний ліхтарик),  складали схему ліхтарика за допомогою лампи на стояку, батареї гальванічних елементів, ключа. Дітям дуже подобаються такі уроки, бо на них вони бачать практичне значення фізики в їхньому повсякденному житті.