• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Квіти Перемоги на клумбах рідного ліцею
Опубліковано 24 березня 2023 року о 09:13

Жовте поле сонячних квітів пшінки тягнеться до самого горизонту. Юна дівчина повільно йде по квітковому килиму, лагідно торкаючись ніжних пелюсток. Кожна квіточка притягує погляд, дарує насолоду, бажання милуватися первозданною красою природи. Так, це вступила у свої права красуня весна… Саме вона будить нашу землю від зимового сну. І з її приходом радіємо жовтим голівкам мати-й-мачухи, фіолетовому килиму рясту і медунки, блакитним проліскам. Серед садових квітів навесні радує око клумба з первоцвітів, адже вони з’являються першими. 

Квіти – символ самого життя. Вони, як і люди, народжуються, живуть і вмирають. Але за свій короткий період вони встигають принести нам так багато радості просто від споглядання їх краси, крихкості і досконалості.

Заводський ліцей №1, як і багато шкіл України, взяв участь у Всеукраїнському благодійному проекті Flowers4Shool, що має мету не тільки прикрасити шкільні клумби квітами, а й допомогти дітям впоратися зі стресом під час війни. Нідерландські благодійники вірять, що висадка їхніх цибулин біля шкіл допоможе позитивно вплинути на моральний стан дітей, і покаже їм, що садівництво – це весела справа, яка розвиває в них любов до землі нашої Батьківщини. Спочатку учні послухали інформацію про особливості посадки лілійних, потім прибрали територію від сухої трави, скопали вузьку смужку вздовж насаджень багаторічного вербозілля. Розрівняли ділянку. Тоді, викопуючи неглибокі ямки, красиво розмістили у них різні цибулини. Така клумба створить привабливий фон і підкреслить декоративні якості кущів троянд і хост, розташованих поруч. Свою повну красу вони «покажуть» вже влітку.

Висадка лілійних пройшла цікаво і весело! Всі учасники цієї акції отримали безліч позитивних емоцій. 

А ти сій квіти…
Навіть, коли завтра – кінець світу…
Сади садок…
Хай виростає… до зірок…
Служи Землі…
Цінуй, люби, лелій…
Вона віддячить…
Дітям…
І тим, хто вартий жити в цьому світі…

Щиро дякуємо виробникам квітів із Нідерландів за розуміння і підтримку і з нетерпінням чекаємо Перемоги!

#Flowers4Shool