• Людям із порушенням зору
  • A-
    A+
Збережемо рідну природу
Опубліковано 28 квітня 2023 року о 13:47

        22 квітня – День Землі. З часу появи людства на Землі, його вплив на планету здебільшого негативний. Для привернення уваги всіх людей до усвідомлення планети Земля як їхнього спільного дому і проводиться День Землі.

        Спочатку він був започаткований як День Дерева в США, а з 1970 року проводиться двічі на рік: 20 березня – в якості миротворчої та гуманістичної місії та 22 квітня – як екологічна акція.

         За традицією, що склалася, в День Землі 20 березня протягом 1 хвилини прийнято дзвонити в Дзвін Миру – символ мирного життя і дружби всіх народів. На превеликий жаль, цього дзвону не чують у росії, що розпочала та веде страшну війну проти України. У момент, коли закінчиться ця війна та настане мир, ми почуємо звучання відразу 4-х Дзвонів: Пам’яті, Перемоги, Миру та Єдності. Два з них – Дзвін Миру та Дзвін Єдності запланували встановити у Донецьку та Сімферополі.       

         22 квітня, згідно з Декларацією ООН, людство ще раз відмічає День Землі. Цього разу, щоб привернути увагу до екологічних проблем. У цей день проводяться як просвітницькі заходи, так і практичні заходи екологічного спрямування (прибирання територій, висадка дерев та квітів).

         Вихованці Бодаквянської гімназії теж взяли участь в проведенні ряду заходів, присвячених Дню Землі. Учні 5-7 класів  разом з вчителем біології Побірською М.М. ознайомилися з історією виникнення свята та екологічними проблемами людства, переглянувши мультфільм «Людина і Земля». Вигляд Землі, що потопає у смітті, спонукав дітей до пошуку шляхів збереження природи планети та вироблення правил поведінки у природі. І ось уже планета змінила вигляд, одягнувши різнокольоровий «віночок порятунку». Також діти попрацювали над створенням екологічного проекту «Збережемо рідну природу» та представили їх.

         Пропагуючи збереження довкілля, вчитель запросила дітей до участі у Всеукраїнському проекті «Мішечок», продемонструвавши власноруч виготовлену торбинку з тканини. Також запросила дітей долучитися до посадки дерев, кущів та квітів на власних подвір’ях, своїй вулиці та на території села.

                                                                                                                                 Майя ПОБІРСЬКА